Geraakt door een wonder

Hoort u bij die 60% van de Nederlanders die gelooft in wonderen? Of hebt u zelf iets wonderbaarlijks meegemaakt? Pak dan uw pen en doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Allemaal wonderen’ van het Nederlands Bijbelgenootschap, KRO-NCRV en Museum Catharijneconvent.

Wonderen spelen een rol in het leven van mensen, ook anno 2020. Uit een opinieonderzoek bleek vorige week dat 60% van de Nederlanders erin gelooft en dat 22% zelf iets wonderlijks heeft meegemaakt. Het is vol wonderen om u heen, schreef lieddichter Willem Barnard al. Ook in de Bijbel komen we wonderverhalen tegen, zoals het manna dat het volk van Israël in de woestijn krijgt of Jezus die over het water loopt. Wonderen zijn door de eeuwen heen een bron van inspiratie voor kunstenaars. Het prikkelt hun verbeeldingsvermogen. Dat is te zien in de tentoonstelling Allemaal Wonderen, van 28 februari tot en met 23 augustus in Museum Catharijneconvent.

Schrijfwedstrijd over wonderen

Gekoppeld aan de tentoonstelling organiseren het KRO-NCRV-radioprogramma Zin in Weekend, Museum Catharijneconvent en het NBG een schrijfwedstrijd.

Opdracht

Schrijf een persoonlijk getinte miniatuur van maximaal 300 woorden over een bijbels wonderverhaal, dat u heeft geraakt of over een wonder dat u in uw persoonlijk leven hebt meegemaakt. Beschrijf ook wat dit wonder in uw leven betekent.
Stuur uw miniatuur vóór 1 mei per mail in: zininweekend@kro-ncrv.nl.

De jury kiest een aantal genomineerden uit. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een live uitzending in mei/juni van het radioprogramma Zin in Weekend in Museum Catharijneconvent in Utrecht.
De winnaar ontvangt een oorkonde en een bedrag van €250,-.

De jury

De deskundige jury bestaat uit:

 

Voor meer info, zie bijbelgenootschap.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics