2019-03-19
Film: The Curse of La Llorona (2019)

Gezien op 15 maart 2019, 21:30 in de Paramount te Austin, TX; IMDB / Letterboxd.

The Curse of La Llorona at SXSW

Voor de film begon werd er naar een "show of hands" gevraagd: Hoeveel mensen in de zaal waren opgegroeid met vrees voor La Llorona? Het overgrote deel van de handen ging de lucht in. Er zaten dan ook heel wat mensen met Mexicaanse roots in de zaal. Zelf had ik nog nooit van de kinderrovende vrouw gehoord, maar er bestaan in elke cultuur wel gelijkaardige verhalen.

Normaal gezien ben ik geen fan van dit soort films, maar het publiek zorgde voor een leuke sfeer waardoor de obligate schrikmomenten dubbel zo leuk overkwamen.

"The Curse of La Llorona" was een leuk weerzien met Linda Cardellini die ik vooral ken van de bij ons jammer genoeg niet zo bekende TV-reeks Freaks and Geeks, één van mijn favoriete series met onder andere de piepjonge Seth Rogen en James Franco.

Linda Cardellini speelt de rol van Anna, een jonge weduwe met twee kinderen in de jaren '70. Ze heeft een job bij de kinderbescherming en wordt geconfronteerd met een moeder die haar twee zoontjes opsluit om hen te beschermen tegen de buitenwereld. Ondanks alle waarschuwingen van de moeder, bevrijdt Anna de twee kinderen in de veronderstelling dat ze de juiste beslissing nam, maar o wee: kort daarna worden de twee kinderen dood teruggevonden. Ze werden verdronken door La Llorona, een figuur uit een Mexicaanse legende. De moeder van de overleden kinderen vervloekt Anna, en La Llorona komt nu ook achter Anna's kinderen aan.

Het verhaal is heel straight-forward en volgt alle regels uit de "hoe schrijf ik een horror-scenario?" handleiding. Weinig verrassing dus voor wie meer van dit soort films gezien heeft, maar wel heel degelijk gemaakt.

The Curse of La Llorona - Cast and Crew

Topics: film

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics