2019-03-21
Film: Pahokee (2019)

Gezien op 10 maart 2019, 11:00 in Alamo Lamar A te Austin, TX; IMDB / Letterboxd.

Directors Pahokee

Pahokee deed me denken aan de film "McFarland, USA", maar dan zonder Kevin Costner. Wat bedoel ik daarmee? Ik vond "McFarland, USA" een heel goeie film over een groep jongeren die erin slaagde hun afkomst en hun omgeving te overstijgen, maar in "McFarland, USA" doen ze dat dankzij de blanke "indringer" Kevin Costner.

In de documentaire "Pahokee" volgen we een aantal jongeren in een ruraal dorpje, Pahokee, in Florida met een 6000-tal inwoners. Ze zitten bijna allemaal in het laatste jaar voor ze eventueel naar een hogeschool of universiteit kunnen. We zien hoe de Miss High School wedstrijd wordt georganiseerd, hoe ze toeleven naar de titel in American Football, hoe ze elkaar uitnodigen voor het schoolbal, en bij sommigen ook hoe ze proberen toegang te krijgen tot hoger onderwijs.

Het is geen gemakkelijk traject. Eén van de jongeren verzucht: "Elke keer als het net iets beter lijkt te gaan, krijgen we achteraf weer die klop die al het goede weer teniet doet." Toch is dit een heel hoopvolle film. Deze documentaire verraste en ontroerde. Het was ook hartverwarmend om na de voorstelling een aantal van de hoofdrolspelers te horen vertellen hoe het hen verging na de documentaire:

Pahokee Cast and Crew

Queu Card: Pahokee

Topics: film

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics