Achterpagina NRC (zomer 2020)

De zomer van 2020 wordt er een zonder grootse huwelijken, festivals of kringverjaardagen.
Alle tijd dus voor contemplatie.
En om te schrijven.

De Achterpagina van NRC nodigt je uit voor een zomerschrijfwedstrijd. Beschrijf in maximaal 600 woorden gebeurtenissen op een zomerse dag, liefst bloedstollend. Die dag mag zich in het verleden afspelen, nu of in de toekomst.

Schuw literaire stijlmiddelen niet, maar weet: overdaad schaadt. Om het iets moeilijker te maken: het woord ‘corona’ mag er niet in voorkomen. Bonuspunten zijn te verdienen door één of meer van de volgende woorden te gebruiken: ‘grind’, ‘stoom’ of ‘umami’.

Een jury met Michel Krielaars (chef Boeken), Joyce Roodnat (columnist) en Marjoleine de Vos (dichter) selecteert de beste inzendingen voor publicatie in de krant. Stuur je korte verhaal vóór 1 augustus naar achterpagina@nrc.nl of naar NRC Achterpagina, Postbus 20673, 1001 NR in Amsterdam.

Voor meer info, zie nrc.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics