De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

Is schrijven jouw roeping en wil je kans maken op een prijzenpakket bestaande uit een publicatie via NRC, twee Lowlandstickets en een waardebon van 500 euro voor een workshop bij de Querido Academie?

Treed in de voetsporen van succesvolle auteurs die bij voorgaande edities voor het voetlicht traden, zoals Lize Spit, Leonieke Baerwaldt, Oscar Spaans, Gerda Blees en Elise Kuit.

Naast eeuwige roem en kans op een doorbraak in de Nederlandse literatuur is dít de prijzenregen:

De twintig beste inzendingen worden op de longlist geplaatst. De vakkundige jury beoordeelt vervolgens welke drie verhalen een plek op de shortlist verdienen. Juryleden dit jaar zijn Marja Pruis, journalist, columnist en auteur, en Esther van Dijk, adjunct-uitgever, namens Nijgh & Van Ditmar, Rebekka W.R. Bremmer, auteur bij Querido, Ivo Victoria, auteur en columnist, Thomas de Veen, literair redacteur bij NRC en Miriam van Ommeren, directeur van SLAA. De winnaar wordt tijdens Lowlands 2024 bekendgemaakt.

Alle inzendingen worden beoordeeld door de strenge doch rechtvaardige vakjury en moeten aan de volgende eisen voldoen:

Pak deze kans en stuur vóór donderdag 16 mei jouw beste werk naar schrijfwedstrijd@lowlands.nl. Alle info vind je op www.lowlands.nl/schrijfwedstrijd. Let’s go!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics