2019-03-18
Film: Long Shot (2019)

Gezien op 9 maart 2019, 23:30 in de Paramount te Austin, TX; IMDB / Letterboxd.

Long Shot at the Paramount in Austin

"Long Shot" was één van de negen headliners op SXSW in 2019 en werd door het publiek gekozen als beste film in die categorie. Ik vond de film echter maar niks.

Het was waarschijnlijk de bedoeling een politieke film te maken voor het grote publiek. Om de boodschap er bij de massa in te lepelen, werd beroep gedaan op onderbroekenhumor. Laat het nu net die "humor" zijn waar ik me aan stoorde: ik vond de meeste grappen niet grappig. Het is voor mij wel vaker een hit or miss met Seth Rogen. In een film zoals 50/50 vind ik hem fantastisch; in Long Shot vond ik het allemaal te overdreven. Het mocht wat minder zijn, wat subtieler.

Regisseur Jonathan Levine en hoofdacteurs Seth Rogen (Fred Flarsky) en Charlize Theron (Charlotte Field) kwamen de film persoonlijk inleiden:

Director and Main Actors Long Shot at SXSW

Na de filmvoorstelling was er nog een verrassingsoptreden van Boyz II Men. De R&B groep die vooral in de jaren '90 succesvol was, heeft een gastrolletje in het begin van de film.

Surprise Act Boyz II Men (Long Shot)

Bij het verlaten van de zaal werden er windjacks uitgedeeld die min of meer een replica waren van het marginale jasje dat in de film door het hoofdpersonage Fred Flarsky werd gedragen. Gevolg: de rest van de week zag je overal in Austin mensen in zo'n jasje opduiken.

Topics: film

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics