Na Corona (schrijvenonline.org)

We snakken allemaal naar het einde van de coronamaatregelen. Wanneer het zover zal zijn weten we niet, maar er komt een moment dat we weer teruggaan naar normaal. Nou ja, normaal. Misschien wordt het wel naar een heel ander normaal.

Wat wordt er anders?
Wat blijft hetzelfde?
Kortom, wat gebeurt er ná corona?

Schrijf een verhaal, gedicht, essay, lied of wat je maar wil over ’Na corona’. Maximaal 500 woorden.

Voor de eerste prijs ontvangt de winnaar een opleidingscheque t.w.v. 500 euro van Querido Academie. Met de tweede plaats win je een boekenpakket van Singel Uitgeverijen. Voor de derde prijs ontvangt de winnaar een abonnement op Schrijven Magazine en een boek uit de Schrijfbibliotheek. De winnende verhalen worden gepubliceerd in Alice in Schrijven Magazine.

De winnaars worden bekend gemaakt op 4 februari. Tussendoor wordt er een longlist en een shortlist bekend gemaakt.

De jury bestaat uit 3 juryleden:

  • Dorine Holman – is literair agent/impresario en werkt voor zo’n 50 (inter)nationaal bekende auteurs. Zij helpt hen bij hun marketing en communicatie, waaronder het proberen te verkrijgen van media-aandacht (on- en offline) en optredens in binnen- en buitenland. Lees hier meer over Dorine.
  • Jente Jong - is een activistische theatermaker en een actrice met liefde voor taal. Bij uitgeverij Querido verscheen in 2017 haar debuut Het intieme vreemde. Jente geeft bij de Querido Academie de onlinebeginnerscursus #ikschrijfthuis. Lees hier meer over Jente.
  • Frank Noë – is de hoofdredacteur van Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag (longlist Jan Wolkers-prijs) en Het gemaal (shortlist Libris Literatuurprijs).

Voor meer info, zie schrijvenonline.org.

Type
Datum

 

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.