Schrijfwedstrijd "Het Bankje"

Zou je het fijn vinden als mensen op een bankje in de zon naar jouw verhaal luisteren? En dat acteurs jouw woorden tot leven brengen in een podcast? Doe dan mee aan ‘Het Bankje’, een uitdaging van Creatief Schrijven vzw, OPENDOEK en Kunstwerkt.

Het initiatief ‘Het Bankje’ brengt, zelfs in coronatijd, theater en kunst tot bij het publiek. Tijdens de zomermaanden kan je via een QR-code op heel wat bankjes in verschillende steden en gemeenten luisteren naar intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. 

Schrijf jij één van die dialogen?

Neem deel aan deze wedstrijd. De vakjury, met onder meer Han Kerckhoffs, selecteert 20 teksten. Deze worden door acteurs gespeeld en ingeblikt.

Ben je bij de laureaten dan ben je welkom op de ontmoetingsdag eind maart. Je ontmoet er de andere deelnemers, de acteurs die je tekst gaan spelen en de beeldend kunstenaar die een ‘visual’ gaat maken bij je verhaal. Je kan met hen in dialoog gaan over je tekst. En we vertellen je alles over het verdere verloop van ‘Het Bankje’.

De podcast ‘Het Bankje’ is te beluisteren van 1 juli tot 30 september 2022 op verschillende bankjes in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen. De 20 laureaten ontvangen een boekenbon t.w.v. 50 euro

Aan de vorige editie namen meer dan 150 schrijvers deel. De verhalen werden 16 000 keer beluisterd.

Wat verwachten we precies van je tekst? 

Schrijftips voor je dialoog

Inzenden voor Het Bankje

Deelnemen aan deze wedstrijd kan enkel via creatief schrijven (via deze link vind je ook meer informatie over de wedstrijd).

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics