Verhaal voor Groot Dictee (De Schrijfwijzen)

Wil je dat jouw verhaal wordt voorgelezen in meer dan 100 bibliotheken?
En vervolgens ook nog eens verschijnt in VERZIN, het magazine van Creatief Schrijven vzw?

Grijp dan je kans en klim in je pen. De Schrijfwijzen zijn immers op zoek naar een meeslepend verhaal in het kader van "Het Groot Dictee Heruitgevonden", een evenement dat dit jaar plaatsvindt op vrijdagavond 9 oktober 2020 in meer dan 100 bibliotheken gespreid over heel Vlaanderen en Brussel.

THEMA:

Het verhaal speelt zich af tussen de boeken en/of in de bibliotheek

Het hoeft niet te wemelen van de moeilijke woorden, eigennamen of instinkers. Dit dictee is immers geen wedstrijd voor woordenboekfetisjisten, maar wel een laagdrempelig taalspel. De Schrijfwijzen zijn vooral op zoek naar een meeslepend verhaal met een kop en een staart. 

Je verhaal telt minimaal 500 en maximaal 700 woorden. Bij voorkeur vormt het inleidend gedeelte (met cliffhanger), bestaande uit 120 tot 150 woorden, een afgerond geheel dat gebruikt kan worden als traditioneel dictee. De rest van de tekst is de basis voor een taalspel.

Slechts 1 inzending per persoon is toegelaten. Je kunt enkel deelnemen als je nog geen boek of bundel gepubliceerd hebt, noch bij een erkende uitgeverij, noch in eigen beheer. Je moet ook bereid zijn om, zelfs als je wint, aan je creatie te schaven.  Samen met taaldeskundige Ludo Permentier maak je er de ultieme dicteetekst van. 

Nam je vorig jaar al deel? Dan mag je nu opnieuw deelnemen maar niet met dezelfde tekst. Enkel niet eerder ingestuurde teksten voor deze wedstrijd komen in aanmerking. 

 

Voor meer info, zie azertyfactor.be.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics