2019-03-21
Film: Go Back To China (2019)

Gezien op 9 maart 2019, 14:00 in Stateside te Austin, TX; IMDB / Letterboxd.

Dit was, op de headliners na, misschien wel de meest commerciële van alle film op het programma van SXSW 2019, zeker met het succes van "Crazy Rich Asians" in het achterhoofd. Het grote verschil (en de grote verademing) is dat "Go Back To China" geen rom com is.

Sasha leeft met haar moeder in L.A. en doet lustig het geld op van haar vader die in China een fabriek runt die pluchen knuffels produceert. Die vader verliet zijn eerste vrouw voor haar moeder, die hij op haar beurt verliet voor nog een andere vrouw. Nadat hij haar jarenlang verwaarloosde, probeert haar vader opnieuw met haar in contact te komen, maar ze beantwoordt zijn telefoontjes niet tot hij al haar bankkaarten intrekt. Wanneer Sasha uiteindelijk terugbelt, stelt hij zijn voorwaarden: Sasha krijgt geen geld meer, tenzij ze één jaar lang terugkeert naar China om bij haar vader in de fabriek te werken. Sasha weigert aanvankelijk, maar moet uiteindelijk toegeven en blijkt niet het verwende nest te zijn dat we in haar vermoedden.

Leuk detail: de regisseuse, Emily Ting, baseerde het script op haar eigen leven. Het huis van de vader in de film is ook het huis van haar vader in het echt. De collectie pluchen dieren die het hoofdpersonage in de film ontwerpt is in werkelijkheid door Emily Ting ontworpen. Die wetenschap gaf net dat beetje extra geloofwaardigheid aan de film.

Queue Card: Go Back To China

Topics: film

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics