deadline

Gorcumse Literatuurprijs 2019/2020

Datum
2020-01-31
Body

De Gorcumse literatuurprijs bestaat sinds 1988. De prijs wordt in Nederland en Vlaanderen uitgeschreven. Het thema is deze keer "Vrijheid!" in het kader van 75 jaar vrijheid. De inzending mag bestaan uit een gedicht of een verhaal of beide. Er zijn drie leeftijdscategorieën: jongeren van 12 tot 15 jaar, jongeren van 16 tot 19 jaar en volwassenen ouder vanaf 20 jaar.

Dit is het reglement:

Zonderlingen (Godijn Publishing)

Datum
2019-11-03
Body

Schrijf een verhaal voor de fantasy / sciencefiction bundel ZONDERLINGEN. Het thema is gelijk aan de titel: zonderlingen in de breedste zin van het woord. De jury kiest maximaal vijftig verhalen voor de longlist. Deze schrijvers zijn 7 maart 2019 gast tijdens de Fantasy/SciFi middag in Arnhem, met een interessant programma bij Theater Het Hof. Tijdens deze Fantasy/SciFi middag krijgen alle schrijvers die op de longlist staan een kort juryverslag en worden de vijfentwintig gepubliceerde verhalen bekendgemaakt.

Liefde op en naast het veld

Datum
2019-10-31
Body

SVM Publishing organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een spannende New Adult schrijfwedstrijd! Het thema is ‘Liefde op en naast het veld’.

De verhalen dienen een sportthema te hebben, maar breed: B.v. tennis of voetbal, ijshockey, wielrennen, boksen, kunstschaatsen, etc.

Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel New Adult verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd.

"Weg" (schrijvenonline.org)

Datum
2019-10-07
Body

Opdracht:

Jouw hoofdpersoon loopt weg. Er is namelijk iets heftigs gebeurd, en je personage kan niet langer blijven waar hij/zij is. Let op: de heftige gebeurtenis hoeft niet per se iets te zijn dat jouw hoofdpersonage heeft gedaan. Het kan ook een gevoel zijn, of iets dat hem of haar is overkomen.

Reglement:

Keytree thriller

Datum
2019-09-25
Body

Uitgeverij Keytree organiseert een schrijfwedstrijd met een genre dat zich kenmerkt door spanning: de thriller. Of het verhaal nu gaat over terrorisme, verraad, pesten of moord laten we aan de inspiratie van het moment over. Verhalen dienen ingediend te worden bij: uitgeverijkeytree@gmail.com onder vermelding van “Schrijfwedstrijd”. De minimale lengte is 1500 woorden. De maximale lengte is 2500 woorden. Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.

Vrouwenthrillers "De donkere dagen"

Datum
2019-09-23
Body

Jouw verhaal in een boek tussen de verhalen van topauteurs als Loes den Hollander en Linda Jansma? Dat kan! Doe mee met de verhalenwedstrijd van Uitgeverij De Crime Compagnie en Vrouwenthrillers.

Het winnende verhaal wordt geplaatst in de bundel De donkere dagen, die eind november zal verschijnen. Bovendien krijgen zowel de winnaar als de nummers 2 en 3 een boekenpakket vol thrillers.