deadline

Gorcumse Literatuurprijs 2020/2021

Datum
2021-06-30
Body

Belangrijk: de inzendtermijn is verlengd naar 30 juni.

De Gorcumse literatuurprijs schrijft haar wedstrijd voor 2020/2021 uit met het thema "Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden?" Het thema sluit aan bij het Hugo de Grootjaar. Hij ontsnapte 400 jaar geleden in zijn boekenkist als politiek gevangene uit Slot Loevestein.
Mag je denken wat je wil, mag je geloven wat je wil? Hugo de Groot dacht erover na en veel van zijn denken is nu onderdeel van onze huidige wereldwijde wereld. Hoe kan dat? Wie was hij? Wat dacht hij?

900

Datum
2021-06-30
Body

‘It takes an oak tree 300 years to grow, 300 years to mature, and another 300 years to die.’

Schrijfwedstrijd "Verlangen"

Datum
2021-05-30
Body

Net zoals vorig jaar organiseert schrijfster Marceline De Waard een schrijfwedstrijd waarmee je een publicatie op haar website kunt winnen. In de maanden juni, juli en augustus plaatst Marceline dertien weken lang, in willekeurige volgorde, de verhalen die zij het mooist/best/aansprekends vindt als het zondagverhaal van die week. Bij de publicatie geeft Marceline aan waarom ze het betreffende verhaal koos en zet ze er een korte biografie van de schrijver bij. Bovendien zal Marcelines uitgever, Ambilicious, de winnende verhalen bundelen in een e-publicatie.

Het Rode Oor 2021

Datum
2021-05-03
Body

Elk jaar organiseert deBuren, De Nieuwe Liefde en Lucas De Man met zijn Stichting Nieuwe Helden de schrijfwedstrijd Het Rode Oor. Schrijf een prikkelend, literair, erotisch kortverhaal om naar te luisteren, met de focus op erotische fantasie. Seks mag, maar hoeft niet.

"Onder Druk" - LetterRijn

Datum
2021-05-02
Body

Ken je de uitdrukking onder druk wordt alles vloeibaar? Vrij vertaald komt het erop neer dat mensen boven zichzelf uitstijgen als de situatie uitzonderlijk is. Let wel: vrij vertaald. Overigens kan het ook zijn, dat een persoon onder druk juist bevriest. Hij of zij onderneemt geen enkele actie omdat hij of zij volledig is lamgeslagen. Over beide categorieën mensen handelt het in deze verhalenwedstrijd.

Die druk staat centraal en het is de bedoeling dat je erover vertelt in minimaal 3500 en maximaal 4500 woorden.

Een nieuw begin - Stichting Salon Roermond

Datum
2021-05-01
Body

Na een jaar waarin afstand en mondkapjes ons dagelijkse leven bepaalden én beperkten, is het verlangen naar een nieuwe start misschien wel groter dan ooit. Vandaar dat Stichting Salon Roermond na de geslaagde 'CoronaSchrijfwedstrijd' een nieuwe schrijfwedstrijd wil uitschrijven voor prozaschrijver.

Het thema is ditmaal 'EEN NIEUW BEGIN'. Het stukje proza mag niet meer dan 500 woorden tellen. De titel mag in volle vrijheid worden geïnterpreteerd. De prijzenpot bestaat uit 300, 200 en 100 euro voor de drie beste inzendingen!

Het Bankje

Datum
2021-03-15
Body

Ooit al gedroomd over de vertolking van je verhaal door acteurs in een podcast? Of dat mensen op een bankje jouw verhaal smaken?  Doe dan mee aan deze wedstrijd.