deadline

Ganymedes 20

Datum
2020-06-01
Body

Schrijf een fantastisch verhaal voor Ganymedes 20, een bundeling van korte verhalen en poëzie in het spectrum van Nederlandstalige fantastische literatuur, samengesteld door Paul van Leeuwenkamp in samenwerking met Remco Meisner.

Voor meer info, zie pr1ma.nl.

"Blind Vertrouwen" - LetterRijn

Datum
2020-05-17
Body

Je kent ongetwijfeld het verschijnsel dat mensen blindelings vertrouwen op het oordeel van een ander. Men stemt daar ook vaak de eigen handelingen op af. Zolang het bijvoorbeeld om zaken als de keuze van het broodbeleg of de kleur van een nieuw paar schoenen gaat, kan dat hooguit een teleurstelling opleveren. Andere acties kunnen echter, indien ze verkeerd uitpakken, desastreuse gevolgen hebben. Om die laatste categorie gaat het in deze verhalenwedstrijd.

Dat blinde vertrouwen staat centraal en het is de bedoeling dat je erover vertelt in minimaal 3000 en maximaal 4000 woorden.

"Terug naar de kust" - Stichting Poesia

Datum
2020-05-01
Body

In de zomer van 2020 komt het dertiende nummer van het literair tijdschrift van Stichting Poesia uit!

Voor deze editie wordt een oproep gedaan om teksten in te zenden met als thema: "Terug naar de kust."
Ingezonden werk moet enigszins bij het voorgestelde thema aansluiten. Gedichten mogen niet langer zijn dan 1xA4 en korte verhalen niet langer dan 2xA4.

Inzenden kan via: tekstbureaudeschrijftafel@gmail.com. De deadline is 1 mei om middernacht. Meerdere bijdragen toesturen mag!

Emmen: 75 jaar vrij

Datum
2020-03-04
Body

Komend jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog is beëindigd. In mei 1945 bevrijdden geallieerde troepen gemeente Emmen. Sindsdien staan we op 4 mei stil bij de slachtoffers en vieren we op 5 mei onze vrijheid.

De jury is op zoek naar aangrijpende verhalen over deze periode. Deelnemers aan deze schrijfwedstrijd schrijven een (fictief) verhaal of gedicht over 75 jaar vrijheid in Emmen (gemeente). De beste 20 schrijvers worden gepubliceerd in de bundel “Emmen: 75 jaar vrij". De lancering van het boek vindt plaats op 16 april op het Carmelcollege in Emmen. 

Het Rode Oor 2020

Datum
2020-02-24
Body

Elk voorjaar organiseert deBuren, De Nieuwe Liefde en Lucas De Man met zijn Stichting Nieuwe Helden de schrijfwedstrijd Het Rode Oor. 

Schrijf een prikkelend, literair, erotisch kortverhaal om naar te luisteren, met de focus op erotische fantasie. Seks mag, maar hoeft niet. Stuur je verhaal (max 800 woorden) vóór 24 februari 2020 (11:00u) naar debbie@deburen.eu

55-woordenwedstrijd Schrijverspunt.nl

Datum
2020-02-21
Body

Van 14 t/m 21 februari 2020 wordt de Week van het Korte Verhaal gevierd en net als voorgaande jaren zoeken we weer 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en  ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel), die we in een unieke verhalenbundel zullen uitbrengen.

De jaarlijkse 55 woordenbundel is vaste sponsor van Stichting Biblionef, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat wij natuurlijk van harte ondersteunen!

Feminisme vandaag

Datum
2020-02-15
Body

Win een publicatie in het magazine DNG van het Vermeylenfonds door een tekst over het thema ‘feminisme’ te schrijven. Welke woorden en beelden roept dit thema bij jou op? Giet je ideeën in een literaire tekst van maximaal 150 woorden. 

Voor meer info, zie Azertyfactor.be.