deadline

Nevelkinderen (Godijn Publishing)

Datum
2020-11-02
Body

Ben jij een Fantasy en/of SciFi auteur? Dan zijn wij op zoek naar jou! Of beter gezegd, naar jouw verhaal. Wie weet win jij de GP FANTASY/SCIFI AWARD 2021!

Schrijf een verhaal voor de Fantasy/SciFibundel NEVELKINDEREN
Thema: is gelijk aan de titel, nevelkinderen in de breedste zin van het woord (wees creatief!) 

Georges Leroyprijs (Marnixring Waregem)

Datum
2020-09-30
Body

De Georges Leroyprijs bekroont beginnende dichters en schrijvers die in het Nederlands schrijven

De prijs wordt teweejaarlijks uitgereikt., in 2021 voor de 23° keer. Aanvankelijk werd de prijs uitgereikt aan beginnende dichters. Vanaf 2014 wordt de prijs uitgeschreven voor kortverhalen.

Een jury selecteert 5 laureaten uit de ingezonden werken. De 3 winnaars krijgen een geldprijs. Die wordt plechtig uitgereikt op een feestelijke prijsuitreiking die plaatsvindt op zaterdag 30/01/2021 tijdens de Winterwoordennacht in Waregem.

Wie wil Grutte Pier verslaan?

Datum
2020-09-01
Body

Wie Grutte Pier eens wil verslaan, niet in een gevecht maar met woorden, kan meedoen aan een schrijfwedstrijd rond deze Friese mythische volksheld.

Tegelatelier Friestile in Kimswerd looft een tegeltableau uit en een overnachting in het Kimswerder hotel voor wie het beste verhaal, de mooiste column of het prikkelendste essay over Grutte Pier schrijft.

Het is dit jaar vijfhonderd jaar geleden dat vrijheidsstrijder Pier Gerlofs Donia, ofwel Grutte Pier uit Kimswerd, overleed. Het dorp verzint allerlei manieren om dit te herdenken.

En ze leefden nog lang en ... (Uitgeverij Keytree)

Datum
2020-08-01
Body

Een sprookje is van oudsher een manier om een volksverhaal te delen en bewaren voor de volgende generatie. Vaak speelt magie een belangrijke rol in deze verhalen en is er sprake van een duidelijk ‘moraal van het verhaal’.
Wat de meeste sprookjes kenmerkt is dat, hoe duister sommigen ook zijn, ze over het algemeen positief aflopen.

In deze vreemde tijd, waarin vele noodgedwongen thuis zitten, zoeken veel mensen naar een positieve afloop. Dat is tevens de insteek van deze schrijfwedstrijd.

De Rode Koffer (schrijverspunt.nl)

Datum
2020-07-31
Body

Schrijverspunt organiseert weer een schrijfwedstrijd! Dit keer is het thema: "De rode koffer". Het genre is vrij, zolang er ergens in het verhaal maar op de een of andere manier een rode koffer in voorkomt.

Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd. Vanzelfsprekend heeft je verhaal geen schrijffouten…

De jury bestaat uit Wouter Grootenboer (Redactie Schrijverspunt) en Edith Eggenkamp (©Inspiratiewater).

De voorwaarden voor deelname zijn: