deadline

Schrijfwedstrijd uitgeverij IJmond

Datum
2020-12-31
Body

Uitgeverij IJmond organiseert haar eerste schrijfwedstrijd. Doel van de wedstrijd is om Beverwijk, de IJmond en groot Kennemerland (van Egmond tot Haarlem) literair op de kaart te zetten. Niet alleen het talent dat zich daar beweegt mag een podium krijgen, maar ook de streek als geheel mag wel vaker in schrijfsels terugkomen. Onder de inzendingen zal een selectie worden gemaakt voor publicatie in boekvorm. De jury zal bestaan uit Maria Genova, Jeroen Besseling en Jeroen Bakker. De verdeling is als volgt.

Nevelkinderen (Godijn Publishing)

Datum
2020-11-02
Body

Ben jij een Fantasy en/of SciFi auteur? Dan zijn wij op zoek naar jou! Of beter gezegd, naar jouw verhaal. Wie weet win jij de GP FANTASY/SCIFI AWARD 2021!

Schrijf een verhaal voor de Fantasy/SciFibundel NEVELKINDEREN
Thema: is gelijk aan de titel, nevelkinderen in de breedste zin van het woord (wees creatief!) 

Brieven aan Vlaanderen

Datum
2020-10-10
Body

Met "Brieven aan Vlaanderen" organiseert Cultuurlab Vlaanderen een schrijf- en videowedstrijd voor iedereen vanaf 16 jaar. Dit kan onder de vorm van een geschreven brief of een videoboodschap.

Welk Vlaanderen heb jij voor ogen, hoe zie jij het Vlaanderen van vandaag en op welke manier zie je dit Vlaanderen de toekomst tegemoet gaan?

Een brief vol hoop of kritische analyse, een brief aan morgen of een terugblik op wat is geweest, inspiratie voor wat komen zal of een spiegel voor het huidige beleid... Wat is jouw brief aan Vlaanderen?

Harland Award 2020

Datum
2020-10-04
Body

(Let op: deelname aan deze wedstrijd is niet gratis!)

Al sinds 1976 wordt de Harland Awards –onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs– georganiseerd. De schrijfwedstrijd richt zich op korte verhalen (tot 7.500 woorden) in de speculatieve genres, zoals fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en alles wat daar tussen, onder, achter en omheen ligt.

Nationale Vrouwendag 2020

Datum
2020-10-04
Body

Naar aanleiding van de Nationale Vrouwendag op 11 november, is Den Hopsack op zoek naar:

  • een zelfgeschreven column of verhaal
  • van 500-600 woorden
  • geïnspireerd door Vrouwendag
  • met als leidraad 'Leven in corona tijden'.

De jury bestaat uit:

  • Hilde Pinnoo - schrijfster.
  • Petra Van Brabandt - filosofe, verbonden aan Sint Lucas Antwerpen.
  • Saddie Choua - actief in de kunst: filmt, schrijft, werkt met mixed-media.

De beste teksten worden gebundeld.

Jouw verhaal op een ansichtkaart

Datum
2020-10-01
Body

Schrijf jij zeer korte verhalen van minimaal 10 woorden en maximaal 100 woorden? En vind je het leuk kans te maken op publicatie van je verhaal op een ansichtkaart? Doe dan mee aan onze schrijfwedstrijd.

Schrijf een leuk, droevig, hip, filosofisch, spannend, romantisch, komisch of absurdistisch Zeer Kort Verhaal en mail hem aan ons vóór 1 oktober 2020 op schrijfwedstrijd@1802publishing.nl. Wie weet verschijnt jouw verhaal op een ansichtkaart.

Gaan & Blijven

Datum
2020-10-01
Body

Gaan? Blijven? Het een, het ander - of allebei?
Het kan een zoete kwelling zijn, een vrolijke keus, een bittere pil.

Wat & wanneer
Schrijf een verhaal, een gedicht, een essay, een ode van max 1000 woorden.
Zend dit (in word of pdf) uiterlijk donderdag 1 oktober, 23.59 uur naar info@deschrijfschool.com.
Zet in het document boven de tekst je naam, woonplaats en emailadres.

Georges Leroyprijs (Marnixring Waregem)

Datum
2020-09-30
Body

De Georges Leroyprijs bekroont beginnende dichters en schrijvers die in het Nederlands schrijven

De prijs wordt teweejaarlijks uitgereikt., in 2021 voor de 23° keer. Aanvankelijk werd de prijs uitgereikt aan beginnende dichters. Vanaf 2014 wordt de prijs uitgeschreven voor kortverhalen.

Een jury selecteert 5 laureaten uit de ingezonden werken. De 3 winnaars krijgen een geldprijs. Die wordt plechtig uitgereikt op een feestelijke prijsuitreiking die plaatsvindt op zaterdag 30/01/2021 tijdens de Winterwoordennacht in Waregem.

Het Korte Verhaal 2020

Datum
2020-09-12
Body

Het Korte Verhaal is van plan om elke week een nieuw kort verhaal te publiceren op hun website. Deze schrijfwedstrijd loopt van 1 juli tot en met zaterdag 12 september. Hiervoor is Het Korte Verhaal op zoek naar korte verhalen. Iedereen mag meedoen aan deze schrijfwedstrijd zolang je verhaal maar in het Nederlands geschreven is, en tussen 100 en 500 woorden lang is. Er is geen thema of genre.

Enkele tips om een goed verhaal af te leveren: