deadline

Gorcumse Literatuurprijs 2019/2020

Datum
2020-01-31
Body

De Gorcumse literatuurprijs bestaat sinds 1988. De prijs wordt in Nederland en Vlaanderen uitgeschreven. Het thema is deze keer "Vrijheid!" in het kader van 75 jaar vrijheid. De inzending mag bestaan uit een gedicht of een verhaal of beide. Er zijn drie leeftijdscategorieën: jongeren van 12 tot 15 jaar, jongeren van 16 tot 19 jaar en volwassenen ouder vanaf 20 jaar.

Dit is het reglement:

Literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West

Datum
2020-01-03
Body

De Literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West is een initiatief van Boekhandel Meck&Holt en wordt dit jaar voor de 2e keer uitgeschreven. In 2019 is de Literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West gewonnen door Walter van der Berg met zijn verhaal “Get rich quick”.

De prijs wordt toegekend aan het door de jury als beste beoordeelde korte verhaal met als centraal thema Amsterdam Nieuw-West. Aan de literatuurprijs Amsterdam Nieuw-West is een geldbedrag van € 1.500,- verbonden.

"De blokkade" (schrijvenonline.org)

Datum
2019-12-31
Body

Schrijvenonline.org organiseert in samenwerking met Querido Academie een schrijfwedstrijd met als thema "De blokkade". Alle soorten blokkades zijn toegestaan: tractoren, bouwers, klimaatactivisten, gele hesjes wat je maar wil, maar het mag ook over andere blokkades gaan, bijvoorbeeld emotionele blokkades of een writers block. Of misschien verzin je wel een totaal andere invalshoek. De invulling is helemaal vrij, maar je verhaal, gedicht of reportage mag maximaal slechts uit 500 woorden bestaan. De deadline is 31 december 2019 om 23.59 uur.

Mens, een ding

Datum
2019-11-15
Body

Schrijf dan een tekst over het thema ‘ontmenselijking’. Wat doet dit met bevolkingsgroepen? Welke woorden roept dit bij jou op? Wat is de kracht van woorden en beelden? Giet je ideeën in een literaire tekst van maximaal 150 woorden en wie weet, prijkt jouw tekst binnenkort in het volgende magazine van het Vermeylenfonds.

Voor meer info, zie: Azertyfactor.be

Kerst, maar dan anders...

Datum
2019-11-10
Body

Kerstverhalen en winterige clichés zijn er al genoeg, dus daarom vraagt Hebban.nl voor deze schrijfwedstrijd om de bekende thema’s een andere draai te geven of zelfs volledig links te laten liggen in een verhaal dat toch goed herkenbaar is als Kerstverhaal. Die herkenbaarheid kan in toon, sfeer, setting of nog iets anders zitten, als het de jury maar duidelijk wordt dat je een Kerstverhaal hebt ingeleverd.

Zonderlingen (Godijn Publishing)

Datum
2019-11-03
Body

Schrijf een verhaal voor de fantasy / sciencefiction bundel ZONDERLINGEN. Het thema is gelijk aan de titel: zonderlingen in de breedste zin van het woord. De jury kiest maximaal vijftig verhalen voor de longlist. Deze schrijvers zijn 7 maart 2019 gast tijdens de Fantasy/SciFi middag in Arnhem, met een interessant programma bij Theater Het Hof. Tijdens deze Fantasy/SciFi middag krijgen alle schrijvers die op de longlist staan een kort juryverslag en worden de vijfentwintig gepubliceerde verhalen bekendgemaakt.

Liefde op en naast het veld

Datum
2019-10-31
Body

SVM Publishing organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een spannende New Adult schrijfwedstrijd! Het thema is ‘Liefde op en naast het veld’.

De verhalen dienen een sportthema te hebben, maar breed: B.v. tennis of voetbal, ijshockey, wielrennen, boksen, kunstschaatsen, etc.

Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel New Adult verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit wordt gewaardeerd.

Schrijfwolf 2019

Datum
2019-10-29
Body

De Schrijfwolf is een gejureerde verhalenwedstrijd voor de verbeeldingsgenres, waarbij de ingezonden korte verhalen anoniem beoordeeld worden door een deskundige jury. Deze jury zal samen een winnaar bepalen.

Per auteur kan men deelnemen met maximaal twee verhalen, al dan niet in samenwerking geschreven met een of meer andere auteurs.

Deelnemende verhalen behoren tot de fantastiek: fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme in brede zin. In geval van twijfel over geschiktheid voor deelname beslist de organisatie.