Katwijkse schrijfwedstrijd: eerste liefde

In samenwerking met de redactie van de Katwijksche Post organiseert Bibliotheek Katwijk een schrijfwedstrijd: maak een kort verhaal (maximaal 1000 woorden) of een gedicht waarin het thema ‘Eerste liefde’ centraal staat. Deze verhalen/gedichtenwedstrijd heeft alles te maken met de 87ste Boekenweek (5 t/m 13 maart) die in 2022 een ode is aan de eerste liefde. Iedereen kan meedoen. Het winnende korte verhaal of gedicht wordt gepubliceerd in de Katwijksche Post van donderdag 17 maart.

Katwijkse schrijfwedstrijd

Je mag zelf weten hoe je het thema Eerste liefde invult. En of je er een kort verhaal of een gedicht van maakt, dat is jouw eigen keuze. Hoe meer inzendingen, hoe leuker. Een deskundige jury leest en beoordeelt alle inzendingen van de Katwijkse schrijfwedstrijd. Op zaterdag 12 maart worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Thema: Eerste liefde

Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je. Dichters en schrijvers weten vaak woorden te geven aan die liefde, in al haar schoonheid en complexiteit. Eerste liefdes blijven je hele leven nagalmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regelrechte heimwee.

In de literatuur wemelt het van de eerste liefdes. Verhalen laten zien dat de liefde zich niet laat sturen, zich niet laat dwingen, niet altijd de normen volgt en soms knap ingewikkeld is. De ervaring van een eerste liefde wordt niet beperkt tot personen, maar kan ook gelden voor muziek, voor literatuur, voor kunst. Welk boek, welk schilderij, welke muziek zorgde ervoor dat je nooit meer gestopt bent met lezen, met kijken, met luisteren? Wat was je eerste liefde? Waar keer je altijd weer naar terug?

Doe mee!

Met het aansprekende thema Eerste liefde krijg je vast gelijk zin om je gedachten aan papier toe te vertrouwen. Iedereen mag meedoen, ongeacht leeftijd of wat dan ook. Kies je voor een kort verhaal, hou het dan bij maximaal 1000 woorden, anders gaat de jury ‘m niet lezen. Stuur je inzending vóór 1 maart naar Bibliotheek Katwijk: marketing@bibliotheekkatwijk.nl

Voor meer info, zie bibliotheekkatwijk.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics