Date-leed

‘Date-leed’ komt in veel varianten voor. De eerste teleurstelling dat die mooie jongen of dat leuke meisje jou niet ziet staan, wordt gevolgd door weinig belangstelling voor jouw online-profiel. Heb je eindelijk een afspraak, dan blijkt de date in werkelijkheid veel ouder, kaal of dik te zijn. Bij de koffie of het drankje, heeft de date het vooral over zichzelf of worden er direct ongewenste seksuele avances gemaakt. Bij de tweede afspraak blijkt de ‘klik’ toch afwezig, maar dringt de date niettemin aan op seks. Of, als je hoopt op een nieuwe, vaste relatie biecht hij/zij op getrouwd te zijn. Achteraf kunnen er zich ook nog onaangename verrassingen voordoen: je hebt een soa opgelopen of je date heeft je opgelicht.

Deze opsomming is bij lange na niet volledig en vooral anekdotisch. Pas in een (literair) verhaal of gedicht zal de lezer geraakt worden door het leed achter anekdotes. We zijn heel benieuwd hoe beginnende of gevorderde auteurs ‘date-leed’, al dan niet met een knipoog, invoelbaar kunnen maken.

Voor inspiratie kun je het verhaal ‘Date’ van Karel de Roy lezen, de serie datingverhalen van Hannah Huis in ‘Op zoek naar Liefde’ of het blog De 'klik': een veelbelovend begin of een valkuil

Doe mee aan de schrijfwedstrijd ‘Date-Leed’ van Romantiek en Relaties in Verhalen!

Voorwaarden voor deelname:

Alle inzendingen worden door de redactie van Romantiek en Relaties beoordeeld op originaliteit en literair gehalte.

Iedere deelnemer krijgt een kort commentaar op zijn/haar gedicht of verhaal.

De drie beste inzendingen worden 15 november 2024 bekend gemaakt in de nieuwsbrief en gepubliceerd op de site van Romantiek en Relaties in Verhalen. Auteursrecht blijft bij de schrijver.

De schrijvers van de drie beste inzendingen krijgen ieder een exemplaar van ‘De houdbaarheid van zijn woorden’, het nieuwe boek van Anne van Amsterdam dat in het najaar van 2024 uitkomt en een exemplaar van ‘Van Fietsen, Minnen en Meloenen’ van Karel de Roy met daarin een persoonlijke opdracht van de auteurs.

Voor meer informatie, zie annevanamsterdam.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiƫle wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics