2019-03-22
Film: Captain Marvel (2019)

Gezien op 21 maart 2019, 15:00 in Los Gatos Theatre te Los Gatos, CA; IMDB / Letterboxd.

Los Gatos Theatre

Het vervelende aan Marvel's Cinematisch Universum (MCU) is dat ze elke film ergens in het stramien van de andere films proberen te proppen. Enerzijds dwingt dat (denk ik) sommige mensen om alle Marvel films te gaan zien; anderzijds storen de verwijzingen mensen die de andere films niet gezien hebben.

Ik bekijk Marvel films meestal op het vliegtuig, met een half oog, op een heel klein schermpje. Daardoor snapte ik hoe de twee stukjes na de aftiteling in het geheel passen, maar mijn medekijkster had geen enkel idee waarover het eerste stukje van de twee ging. Dat stukje ging immers of de nasleep van "Avengers: Infinity War" en vormde een teaser voor "Avengers: Endgame". Ook in de film zaten veel verwijzingen waardoor iemand die niet vertrouwd is met het MCU zich afvraagt: "wat mis ik hier?"

Maar goed, dat betekent niet dat je niet van "Captain Marvel" kan genieten als een op zichzelf staande film. Al deze blockbusters grijpen terug naar dezelfde formules, waarbij een film zoals bijvoorbeeld "Black Panther" (Marvel) zich onderscheidde doordat alle hoofdrollen door zwarte acteurs werden gespeeld en "Wonder Woman" (DC) een vrouwelijke heldin had. Met "Captain Marvel" hoopt Marvel waarschijnlijk een antwoord te bieden op "Wonder Woman" en Brie Larson kwijt zich goed van haar taak vrouwelijk én stoer te zijn, maar het verhaal was me te rechtlijnig en te voorspelbaar. In dit genre vond ik "Black Panther" en "Wonder Woman" net dat tikkeltje beter.

Ik ben eens benieuwd naar wat de introductie van Captain Marvel bij de Avengers zal geven. Zal ze het lamentabele niveau van die reeks opkrikken, of zal ze verzuipen in weer een andere "kijk eens welke helden er allemaal meedoen" episode?

Topics: film

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics