2019-03-20
Film: The Boy Band Con: The Lou Pearlman Story (2019)

Gezien op 14 maart 2019, 13:45 in Alamo Lamar E te Austin, TX; IMDB / Letterboxd.

The Boy Band Con: The Lou Pearlman Story (Cast and Crew)

Hallucinante documentaire over de manier waarop Lou Pearlman, de man die groepen zoals de Back Street Boys en NSYNC groot maakte, ondanks zijn rijkdom op grote schaal iedereen in zijn omgeving oplichtte. We zien niet alleen interviews met de sterren uit deze boy bands, maar ook met jeugdvrienden die een reeks door Lou Pearlman zelfverzonnen mythes ontkrachten. In de jaren '90 leek alles wat Lou Pearlman aanraakte in goud te veranderen, maar achteraf bleek dat allemaal schijn te zijn. Hij wist mensen warm te maken voor een investering in een luchtvaartmaatschappij die niet eens één vliegtuig bezat.

De hoofdmoot van de film focust op de manier waarop hij de jongens en meisjes van de populaire boy bands en hier en daar een girls band financieel misbruikte. Er wordt ook een tip gelicht van de sluier wat ander misbruik betreft, al hoedden de makers zich ervoor geen stellingen te verkondigen die ze niet hard konden maken. Zo lieten ze bijvoorbeeld ook Aaron Carter aan het woord die nog steeds overtuigd is van de goede bedoelingen van Lou Pearlman. Dat zorgt ervoor dat deze documentaire een heel sterk verhaal brengt.

Hoewel er heel veel informatie samengeperst zit in 99 minuten en hoewel je van de ene verbazing in de andere valt, heb je achteraf de indruk dat je nog maar de top van een veel grotere ijsberg te zien kreeg. Ik bedoel dit als een compliment: het is niet dat ik op mijn honger bleef zitten, ik wil gewoon meer van dit.

Queue Card: The Boy Band Con: The Lou Pearlman Story

Topics: film

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics