Literatuurprijs Schiermonnikoog 2020

Schrijf een zeer korte verhaal over een eiland van minimaal 200 en maximaal 300 woorden en stuur het in vóór 1 augustus 2020, 24:00 uur.

Per post naar:
Bibliotheek Schiermonnikoog
Torenstreek 18a
9166 LK Schiermonnikoog
Of via de mail naar:
biebschiermonnikoog@gmail.com

De Bibliotheek organiseert deze wedstrijd samen met Kunstgroep SJain en De Literaire Werkplaats. Dat gebeurt in het kader van het ‘Het Losse Land - Kunstfestival 2020’. De organisatoren hebben ‘Eiland’ gekozen als thema voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog 2020. Ingezonden verhalen hebben een duidelijke relatie hebben met eiland als locatie of als begrip. 

Iedere deelnemer mag één ZKV, Zeer Kort Verhaal, insturen naar de Bibliotheek Schiermonnikoog.
De schrijver A.L. Snijders, de naamgever van het ZKV, heeft gezegd dat hij eiland een prachtig thema vindt voor een zeer kort verhaal, echt een creatieve uitdaging. U kunt een ZKV insturen tot en met 1 augustus 2020.
De jury van de ZKV Verhalenwedstrijd bestaat uit burgemeester Ineke van Gent, cabaretier Bert Visscher en oud-bibliothecaris Simone de Boer. Deze jury nomineert vijf deelnemers voor de Literatuurprijs van Schiermonnikoog.

Er is een afzonderlijke wedstrijd voor jongeren tot achttien jaar. Voor deze prijs worden drie jongeren genomineerd. Bezoekers van de Bibliotheek krijgen de kans om hun favoriete verhaal uit de acht genomineerden, vijf voor de Literatuurprijs en drie voor de jongerenprijs, te kiezen voor de Publieksprijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 19 september 2020, tijdens Het Losse Land Kunstfestival 2020.

Voor meer info, zie vvvschiermonnikoog.nl.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.

Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.

Entreprenerd


Buy Bruno's book

Topics