Boeken

Wie werk van de hand van Bruno Lowagie wil lezen, vindt dit onder andere terug in de volgende boeken:

Verhalen van verlangen

Uitgeverij Ambilicious — september 2021 [Bestel nu]

Cover Verhalen vol verlangen - Marceline De Waard

Bruno's verhaal "De ex-minnaar" verscheen in deze bundel.

Entreprenerd

Eigen beheer — mei 2021 [Bestel nu]

In dit boek vertelt Bruno Lowagie over zijn carrière als software ontwikkelaar, technical founder, en ondernemer.

Cover: Entreprenerd

Voor meer info, zie de website die voor het boek gemaakt werd.

Reflection Infection

Eigen beheer - december 2020 [ paperback | ebook]

Dit boekje werd gemaakt om verschillende platformen te testen die publiceren in eigen beheer toelaten. Het bundelt 28 verhalen, geschreven in het Engels in het kader van wedstrijden zoals de maandelijke Sweek #Micro challenge, de maandelijkse Furious Fiction wedstrijd, en Reedsy's Weekly Writing Prompts.

Cover Reflection Infection

Voor meer info, zie de boekpagina voor "Reflection Infection".

Een zwarte roos op het plein

Godijn Publishing - November 2020 [Bestel nu]

Daar ligt hij. Eenzaam. Op het plein. Zwart als de nacht. Of toch niet? Als je heel goed kijkt, is de werkelijkheid anders. En maakt het zwart plaats voor een donker, intens donker rood.
Wat doet hij daar?
Een zwarte roos symboliseert afscheid en mysterie. De gracieuze bloem van de liefde, in een ondefinieerbare kleur. En toch … zien wij een zwarte roos op het plein.

Een zwarte roos op het plein

Bruno schreef voor deze bundel het verhaal "Omwille van Melrose".

Et In Ventum

Godijn Publishing - Oktober 2020 [Bestel nu]

De wind is een boodschapper. Brenger van berichten uit verre windstreken. Drager van geuren en geluiden. Van voorspoed of juist tegenslag. De wind kan je strelen in het voorbijgaan, maar je ook iets influisteren. Hij kan zich in je hoofd nestelen en verlangens oproepen die je nooit eerder had. In deze bundel middeleeuwse verhalen is de wind de enige constante. Hij stuwt de drakenschepen van de Vikingen naar verre kusten. Jaagt de pest door de straten van ontvolkte steden. Voert geliefden mee. Of brengt ze juist terug, maar niet altijd in dezelfde gedaante. In deze bundel draagt de wind ook het woord van God en wakkert hij de devote gevoelens aan van een jong meisje. Hij fluit door de touwen van een hangbrug waarop een moeder zich opoffert voor haar kind. Geeft een havenkroeg een toepasselijke naam. En hij doet de vlammen van brandstapels oplaaien, waarna hij de schreeuwen van de slachtoffers weer met zich meeneemt. De middeleeuwse verhalenbundel Et in ventum, als een fluistering in de wind is een fraai voorbeeld van wat goede schrijvers kunnen met een fascinerend thema.

Et In Ventum cover

Bruno schreef voor deze bundel het verhaal "Het land van de vrijheid".

Gebeten

Eigen beheer - april 2020 [Bestellen kan via Blurb of persoonlijk bij de auteur]

Na een carrière van een kwarteeuw in de IT-sector, besloot Bruno Lowagie zich volledig toe te leggen op het schrijven. In 2019 verscheen zijn eerste verhalenbundel “Oceaanwees”. Met “Gebeten” brengt hij nu een tijdsdocument waarin hij zijn persoonlijke verhaal vertelt tegen de achtergrond van de technologische evolutie van de afgelopen veertig jaar.

Cover van het boek "Gebeten"

Voor meer info, zie de boekpagina voor "Gebeten".

Nijlpaard voor Kerstmis

Eigen beheer - april 2020 [Verkrijgbaar via het KinderKankerFonds]

“Brul is een nijlpaard, of nee, een mininijlpaard! Hij is de pluchen knuffel van een jongen van twaalf jaar die vecht tegen Osteosarcoom.”

Zo begon het tekstje waarmee in 2008 een actie in gang werd getrokken om het peterschap van nijlpaard Hermien als kerstcadeau te schenken aan Inigo en zijn knuffel Brul. In “Nijlpaard voor Kerstmis” vertelt een vader over het jaar dat zijn zoon kanker had en welke impact dat had op het hele gezin. Ondanks de ellende van 18 chemokuren en een zware operatie, is het een verhaal geworden met veel humor en een happy end.

Cover van het boek "Nijlpaard voor Kerstmis"

Voor meer info, zie de boekpagina voor "Nijlpaard voor Kerstmis".

Zonderlingen

Godijn Publishing - Maart 2020 [Bestel nu]

Iedereen is anders. Zonderlingen vallen buiten de boot. Zij zijn excentriek, anders, vreemd. In deze verhalenbundel zijn zonderlingen robots, hebben ze het eeuwige leven of zitten ze vast in een ruimteschip. Herinneringen worden in boeken gestopt, een onschuldige man krijgt een reset of ze beoefenen de kunst van Kintsugi op een wel heel bijzondere manier. In deze bundel worden verhalen van zonderlingen verteld, zodat zij gehoord worden.

Zonderlingen - front and back cover

Bruno schreef voor deze bundel het verhaal "Spiegelpunt".

Oceaanwees

Eigen beheer - September 2019 [Tijdelijk niet meer verkrijgbaar in afwachting van heruitgave]

Aan het begin van 2019 deed Bruno Lowagie een belofte aan zichzelf: hij zou minstens één schrijfwedstrijd winnen. Nog geen half jaar later slaagde hij erin zijn belofte waar te maken. Hij behaalde maar liefst tien nominaties, waarvan hij er twee kon verzilveren: de Gorcumse Literatuurprijs en de zomerschrijfwedstrijd van De Wereldwijven.
Deze bundel is een verzameling van 38 kortverhalen; het kortste zes woorden lang, het langste vijftien pagina's kort. Je vindt er de winnende én verliezende inzendingen in terug van een reeks wedstrijden waaraan Bruno deelnam, afgewisseld met een selectie van zeer korte verhaaltjes, geschreven in de context van de wekelijkse schrijfopdracht van schrijvenonline.org.
Het resultaat is een mix van genres en stijlen, ideaal voor de alleslezer met een brede smaak en weinig tijd.

Cover Oceaanwees

Meer info en inhoudstafel.

Et Ille

Godijn Publishing - Oktober 2019 [Bestel nu]

Na vier succesvolle edities publiceerde Godijn opnieuw een middeleeuwse verhalenbundel naar aanleiding van een schrijfwedstrijd. Deze vijfde bundel kreeg als titel "Et ille" mee (Hij en zij). Het thema van de schrijfwedstrijd was "mannen versus vrouwen in de middeleeuwen". Het verhaal moest zich afspelen tussen 500 en 1500 na Christus, de lezer meenemen naar deze tijd en diepere laag aanboren. De bundel bevat de 25 winnende verhalen, aangevuld met drie bijkomende verhalen geschreven door de drie jury-leden.

Et Ille - Godijn Publishing - cover

Bruno Lowagie schreef voor deze bundel het verhaal "Jonker Galgenaas".

Dood door onschuld

Uitgeverij LetterRijn - November 2019 [Bestel nu]

Onder het motto Met de beste bedoelingen, schreven 150 mensen een verhaal waarin er een onbedoeld dodelijk slachtoffer valt en dat als gevolg van een ongelukje of een simpele persoonsverwisseling. De beste 22 verhalen hebben een plek gekregen in Dood door onschuld en dat aantal werd aangevuld tot 25 doordat ook een aantal thrillerauteurs van LetterRijn een spannend verhaal rond dit thema schreef. Het zijn stuk voor stuk verhalen die zich ervoor lenen om vlak voor het slapengaan – een per keer – te lezen. Of het een goede nachtrust oplevert, is maar helemaal de vraag.

Cover "Dood door Onschuld" LetterRijn

Bruno Lowagie schreef voor deze bundel het verhaal "De houdbaarheid van rattenvergif".

Belgium's Cutting Edge Entrepreneurs

Eric Kenis - januari 2019 [Bestel nu]

Boek waarin een reeks Belgische ondernemers aan het woord gelaten worden.

Cover "Belgium's Cutting Edge Entrepreneurs" Eric Kenis

Bruno Lowagie schreef het hoofdstuk "What being an entrepreneur is about" voor dit boek.

Andere

Enkel voor wie echt alles van mij wil lezen:

55 Woordenverhalen (deel 4)

Bevat een heel kort verhaaltje van mij.

iText in Action - Manning Publications