Waarover kun je schrijven?
Inzenders worden uitgenodigd om hun relatie tot het gedachtegoed van de Kom onder de aandacht te brengen in een geschreven tekst. De vorm staat vrij: het kan fictie zijn of non-fictie; een essay, een journalistieke reportage of een kort verhaal. In de tekst wordt gereflecteerd op het gedachtegoed van Anton de Kom; op slavernij en het koloniale verleden, de doorwerking ervan in het heden zoals institutioneel en anti-zwart racisme, antikoloniale strijd en solidariteit.
We vragen inzenders in eerste instantie om een outline van hun verhaal (maximaal 750 woorden), al is het ook mogelijk om direct een voltooid verhaal (maximaal 3000 woorden) in te sturen. De deadline voor hiervoor is 31 maart 2021.
Selectie en workshoptraject
De jury, bestaande uit Mitchell Esajas (juryvoorzitter), Kathleen Ferrier, Raoul de Jong, Vincent de Kom en Tessa Leuwsha, maakt uit de inzendingen een selectie van deelnemers die in een workshoptraject (eind april-eind juni) ondersteund worden bij het uitwerken en schrijven van hun verhaal. Hieruit zal de jury de winnaars kiezen.
Uitreiking en boekpublicatie
De winnende verhalen worden opgenomen in een boekpublicatie van uitgeverij Atlas Contact i.s.m. The Black Archives. In de bundel worden tevens verhalen opgenomen van bekende auteurs. De winnaars krijgen hier een vergoeding voor. De winnaars van de schrijfwedstrijd worden bekend gemaakt op 1 oktober 2021 (start Black Achievement Month), dan wordt ook de bundel feestelijk gepresenteerd.
Voor meer informatie, zie theblackarchives.nl.
Deze informatie wordt voorzien in de hoop dat ze nuttig is. Wil-low is niet verantwoordelijk voor de organisatie, uitslag,... van de schrijfwedstrijden.
Er worden inspanningen gedaan om de informatie accuraat weer te geven en up-to-date te houden, maar er kan niet gegarandeerd worden dat alle informatie 100% correct is. Raadpleeg altijd de officiële wedstrijdpagina van de organisator van de wedstrijd.